Google SEO

google

„csak” a lényegre helyezzük a hangsúlyt

Search engine optimization azaz keresőoptimalizálás. Azaz már létező weboldal látogatószám növelésének céljából elkövetett súlyos google szempontú honlap „korrektúra”.

„Van egy weboldalam. Vannak rajta szövegek, képek, sőt esetenként videók is. Akkor miért nem találnak meg az emberek?” – Ez az, amiben a SEO segíthet.

Alapvetően arról szól, hogy a hétköznapi felhasználó, ha keres valamit, akkor legtöbb alkalommal a google keresősávjában köt ki, egy-egy szót beírva, amire szüksége van. Ez az a szó vagy szóösszetétel, amit mindenki saját témakörében próbál kitalálni (kulcsszó). Például egy nyomda esetében főképp a nyomdai gyártás, olcsó nyomtatás vagy szórólap nyomtatás lehetnek a kifejezések, amire optimalizálni lehet.

Ezek a kulcsszavak általában akkor sikeresek, ha egy olyan szóösszetételt határozunk meg, ami a cégünkre/szolgáltatásunkra leginkább jellemző.

Miután a felhasználó beírta az általa keresni kívánt kifejezést, a keresőbe a google egy listát ad ki, amely azokat a honlapokat tartalmazza, amelyek a keresett kifejezéssel leginkább „összhangban” vannak.

Az „összhang” mértékét a google állapítja meg saját többrétű elemzései által, amelyet automatán végez a kereső motorja = a keresőmotor.

Ahhoz, hogy jobban ránk találhasson a témában keresgélő felhasználó és beírva a ránk jellemző kifejezést mondjuk a találati listában (a google által kiadott lista a kereséskor) az első oldalon szerepelhessünk, tehetünk lépéseket.

Ezek a lépések lehetnek például:
A honlap tag-jeinek kitöltése, a keresőszavak megadása, validált oldal megfelelő honlaptérképpel, amit a google-nek el is küldünk, az oldal szövegében a keresőszavak minél többszöri említése stb …

Persze ha ilyen egyszerű lenne a dolog, akkor létrehoznék egy oldalt, ami tele van cicákkal és az oldal szövege is csak az lenne cica, macska, cica, macska, cica, macska, cica, macska, cica, macska, cica, macska és már kereshetném is a hirdetőket, hiszen ebben a témában – ami igen népszerű manapság – én lennék az első találat a google oldalán. Csakhogy ezt a google fejlesztői is felmérték így a rendszer nem lineális, ha megpróbáljuk átejteni bűntetést is kaphatunk, mely örökre elsüllyeszt minket az internet bugyraiba, azzal, hogy a találati lista 100. oldalán ott is az utolsóak leszünk.

Ahhoz, hogy megfelelően legyen kitöltve minden és a google is csak jutalmazza nagyszerű oldalunkat, azzal, hogy az első oldalon már ránk is találjanak szakértőre van szükség. Ebben tudunk segítséget nyújtani.

Alább egy kis szótár, a jelentéseivel, hogy a megfelelő kifejezéssel élve kérhessen segítséget szakértő kollegáinktól:

HTML = Hiperszöveg Jelölőnyelv. A honlapkészítés alap nyelve.

Keresőmarketing = A keresőmarketing az online marketing része. A keresőmarketing eszközeivel a weboldal megtalálhatóságát akarja javítani.

Keresőoptimalizálás = Lásd. SEO

Kulcskifejezés = Az internet felhasználó által keresésre használt szókapcsolat, két vagy több szavas kifejezés

Kulcsszó = Az internet felhasználó által keresésre használt szó.

SEM = Search Engine Marketing Keresőmarketing, mely nem csak a SEO-t, de a felhasználói szokások mérését, az oldal keresőbarát átfogalmazását szakértővel, de akár a marketing tevékenységeink egymást támogató összehangolását is tartalmazza.

SEO = Search Engine Optimization (amerikai angol), Search Engine Optimisation (angol) Kereső optimalizálás, más néven keresőmarketing. Lásd még: SEO glossary

URL = Uniform Resource Locator Egységes Erőforrás Helymeghatározó, egy-egy erőforrásra hivatkozó rövid karakterlánc. Az interneten elérhető dokumentumok, fájlok elérési címe:
pld.: http://www.olaszcsempe.hu/index.html Megadja, hogy milyen protokollal (http), melyik internetes szerverről (www.olaszcsempe.hu/) és a szerveren tárolt információk közül pontosan melyiket (index.html) kívánjuk lekérdezni.

TAG = A HTML nyelvben használt „szavak”.

WEB = The World wide web Világháló

Ahogyan egy logót sem használunk fel két céghez, úgy egy árat sem sablonizálunk, hiszen Önnek kell meghatároznia egyedi cégének mire is van szüksége.

Ebben segítenek kollegáink, akik mindenben rendelkezésére állnak.