3D grafika

3D_grafika

3D grafikával mindenki találkozott már valamilyen formában. Jelen van a TV reklámokban, a modern számítógépes vagy konzolos játékokban, mozifilmekben. A 3D grafikának már több évtizedes múltja van. A technológia fejlődésével mára már szinte minden területen használható, gyors és hatékony eljárás lett.

Mikor használhatunk 3D grafikát?

Nem csak nagy költségvetésű mozifilmek esetén lehet gondolni erre a megoldásra. Alkalmazható például termékek térbeli elhelyezésére, mikor a fotózás éppen nem megoldható, vagy nem lehetséges kivitelezni azt fizikai valójában. A 3D grafika nagy ereje pont abban rejlik, hogy a valótlan is valósággá válhat általa. Sokkal nagyobb mozgástér lesz egy reklámanyag grafikai tervezése során, több kreativitást lehet belevinni a munkába.

Mikor 3D-ben tervezünk, mindig arra törekszünk, hogy a valóságot lehetőleg minél jobban megközelítő (fotó realisztikus) látvány legyen a végeredmény.

Képekben bemutatunk egy példát, hogy könnyebb legyen elképzelni, mikor és mire használhatjuk a 3D grafikát.

A példában egy kisméretű gyógyszeres tégelyt veszünk, amire egy kitalált termék címkéje kerül. Végül a 3D grafika segítségével elkészül a promóciós kreatív. Alapból tudjuk majd a tégely méretét, kialakítását és kapunk a gyártótól egy mintát is, amit befotózunk egyszerűen mobiltelefonnal. Rossz esetben ennyi áll rendelkezésünkre a kreatív kivitelezésénél. Ilyenkor jön jól a 3D technológia.

A képen most a gyártótól kapott tégelyt láthatjuk mobiltelefonnal lefotózva.
Ezt lemodellezzük a 3D szoftver segítségével és elhelyezzük egy virtuális térben. (Csak illusztráció)
mobile_photo t01
A címkét, egy korábban elkészített nyomdai pdf-ből képként használhatjuk fel a 3D modell textúrázásánál.
wm 3d texture
Ezt most ráhelyezzük a lemodellezett tégelyünkre.
Ez után akár sokszorosíthatjuk is modellünket, forgathatjuk, nagyíthatjuk, stb.
t02 t03
A promóciós kreatívhoz nem felel meg ez a környezet a tégelyeknek. Könnyen és gyorsan át tudjuk alakítani 3D virtuális terünket, van interaktív kameránk, ami segítségével a jelenetet meg is tudjuk komponálni.
t04
És végül a promóciós kreatív, ami már mehet akár nyomdai kivitelezésre vagy online marketinghez csatolva.
t05

Keressen minket, hogy valóra válthassuk elképzeléseit!