Anyagleadás

anyagleadas

A végleges grafikai és nyomdai anyagot minden esetben ellenőrizze le, mert a leadott anyagban lévő hibákért nem vállalunk felelősséget!


Szöveges állományokat, szerkesztés esetén word dokumentumban az elvárás szerint formázva, korrektúrázva várjuk, mind helyesírási, mind tördelési (például: hasábos elrendezés, címek és bekezdések jelölése stb…) szempontból megfelelően előkészítve.

Nyomdakész állomány csatolása esetén a fontok komplett beágyazása PDF-állományba fontos!
Vektoros állományok esetén kérjük a szövegi részeket görbévé konvertálni.

A képi állományokat a fellelhető legnagyobb méretű, megfelelő képi formátumban kérjük csatolni.
 (pl.: min. 1Mb, 300 dpi-s). Javasoljuk a CMYK, TIF és vektoros EPS állomány használatát.

A nyomdai anyagokat CMYK színmódba kérjük beállítani. Az RGB-ben marad, képi állomány nem megfelelően adja vissza színhatást. Kérjük, ügyeljen rá, hogy a fekete szövegek valóban csak 1 szín feketék legyenek!
Fekete tónusnyomásnál +50% cián,+50% magenta,+50% sárgát kell hozzáadni a 100% feketéhez hogy az mélyebb legyen. Fekete tónusnyomásnál minőségi kifogást nem fogadunk el, ha 100 % fekete tónus beállítása miatt nem lesz szép a nyomat.

Internetről eltöltött képi állományokat kérjük ne használjon, RGB színmód és 72 dpi felbontásuk miatt azon nem alkalmasak a nyomdai gyártásra.

Színek kezelése, beállításakor direktszínek használata esetén a feltöltött PDF-ben csak azok a színek legyenek direktszínként beállítva, amit valóban külön színként is kíván majd nyomattatni!
CMYK előkészítés esetén a direktszíneket a pdf készítése előtt konvertálja CMYK-ba!

UV lakk illetve stancforma esetén a rétegeket direktszínként, külön színkivonatként kérjük megadni.
Ha külön fájlban érkezik a stanc, a vágójelek a grafikában használt vágójelekkel azonos pozícionálásban legyenek.

Nyomdakész állományok oldal beállításai alkalmával a PDF állományok tetszőleges oldalmennyiséget tartalmazhatnak. Oldalpáros tördelés esetén PostScript íráskor a „Spreads” beállítást kapcsolja ki!
Ez alól kivételt képezhetnek pl. az összeírt borítók, leporellók, kihajtós oldalak.

Többoldalas kiadványok esetén az oldalakat egy file-ban, egymást helyesen követő, folyamatos oldalakban kérjük! Figyeljen arra, hogy az utolsó oldal ne maradjon elől.

Egyoldalas kiadványok (címkék, szórólapok, stb.) esetében mindent különállóan, egyetlen produkcióban kérünk!

Az oldalméret egyezzen meg a vágott mérettel, a kifutó min. 3 mm legyen.
Az oldalakat vágójelekkel, passzer jelekkel és szükség esetén hajtás, bigelés, perforálás jelekkel kérjük ellátni.
A prospektusokat, könyveket oldalanként kérjük leadni egy file-ban, a borító elő (B1-B4) illetve hát (B2-B3) oldalakat oldalpárban kérjük.

A megrendelésben szereplő méret szerint kérjük leadni az anyagot +3-3mm kifutóval, a szedési tükör a vágástól minimum 3 mm-re legyen.
Amennyiben a leadott fájl a fentieknek nem megfelelően érkezik, külön kérésre mi is el tudjuk készíteni a nyersanyagból a kívánt nyomdai anyagot, melynek költsége külön kalkulációt igényel.
Vagy új PDF fájlt kell bekérnünk Önöktől, ami az elkészítési határidőt nagymértékben befolyásolhatja!